راهنمای خرید تلویزیون؛ ۷ نکتهی مهم که در زمان خرید تلویزیون باید بدانید
خرید تلویزیون شاید به نظر کار سادهای بیاید، اما واقعیت این است که امروزه تلویزیونها تنوع بسیار بالایی دارند. مدلهای متنوع، سایزهای مختلف و برندهای متفاوت و فراوانی که انتخاب را سخت میکند. در دنیای امروز تلویزیونها حتی امکانات متفاوتی دارند. هرچه پیشرفتهتر، امکانات بیشتر. البته در این میان تفاوت قیمتها را هم نباید نادیده گرفت. پس برای یک انتخاب درست با خرید خوب همراه شوید.
۱. سایز تلویزیون
امروزه تنوع سایز و اندازهی تلویزیون خیلی زیاد است. از نمایشگرهای ۱۴اینچ گرفته تا نمایشگرهای بیش از ۱۰۰اینچ. با اینحال تلویزیونهای ۵۰اینچ اینروزها رایجتر است. اما سایزهایی مانند ۷۵اینچ به بالا مخصوصا برای استفاده در خانه کمتر کاربرد دارند چون به فضای بیشتری احتیاج دارند.
پیشنهاد ما این است که قبل از خرید تلویزیون، به فضایی که قرار است این دستگاه در آن قرار گیرد توجه کنید. گذاشتن یک نمایشگر در ابعاد بزرگ در یک فضای کوچک یا ابعاد کوچک در یک فضای بزرگ خیلی جالب نیست. اگرچه این موضوع به سلیقهی افراد هم بستگی دارد. البته در هنگام خرید به کیف پول خود هم دقت کنید زیرا هرچه اندازه بزرگتر، قیمت آن هم بیشتر میشود.
۲. انواع پنل در تلویزیونها
برای خرید تلویزیون باید بدانید که پنلهای تلویزیون شامل LCD/LED ،OLED و QLED هستند.
تلویزیونهای LCD/LED
تفاوت این پنلها در نحوهی تامین نور نمایشگر است. نور در بعضی از پنلهای LCD/LED از لامپهایی که در کنارههای صفحه نمایش قرار گرفته، منتشر میشود، درحالیکه در برخی دیگر از منبع نور در پشت صفحه تامین میشود.
از مزایای مهم نمایشگرهای LCD/LED ، بدنهی نازک، کیفیت تصویر قابل توجه، روشنایی بهتر و قیمت مناسب نسبت به تلویزیونهای دیگر در بازار است.
تلویزیونهای OLED
در نمایشگرهای OLED هر پیکسل میتواند نور خود را مستقل از پیکسلهای دیگر تولید کند. در نتیجهی این اتفاق کنتراست بهتر و نور بسیار عالی در مقایسه با تلویزیونهای LCD خواهیم داشت. اما نکتهی منفی در مورد این نمایشگرها قیمت بالای آنها نسبت به LCD/LED است.
تلویزیونهای QLED
در نمایشگرهای QLED، ار تکنواوژی نقاط کوانتومی برای تولید طیف رنگی وسیعتری نسبت به LCD/LED استفاده میشود. از میان برندها، سامسونگ بزرگترین تولیدکنندهی این مدل نمایشگر است. ویژگی بارز تلویزیونهای QLED، طیف رنگی گستردهتر، روشنایی بیشتر و زاویهی دید وسیعتر نسبت به مدلهای LCD/LED است. اما این نمایشگرها قیمت بیشتری نسبت به نمایشگرهای LCD/LED دارند.
۳. وضوح صفحه نمایش
از دیگر نکتههای مهم در خرید تلویزیون، توجه به رزولوشن یا وضوح صفحه نمایش است. در بازار نمایشگر HD از پایینترین وضوح تصویر در تلویزیونها برخوردار است. اما Full HD وضوح تصویر بالاتری دارد. صفحه نمایش آن دارای ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل است.
نمایشگرهای Ultra HD وضوح تصویر بالاتری نسبت به Full HD دارند. دارای صفحه نمایش ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل هستند که به آن ۴K هم میگویند. اما این افزایش پیکسلها به چه معناست؟ هرچه تراکم پیکسل بیشتر، شفافیت تصویر هم بیشتر و تصاویر با جزئیات بیشتری نمایش داده میشوند.
HDR
محدودهی دینامیکی گسترده یا HDR ، قابلیت جدیدی در نمایشگرهای موجود در بازار است. برتری HDR نسبت به HD, Ultra HD این است که تصاویر در تلویزیونهای HDR وضوح بسیار بالایی دارند. محدودهی رنگ وسیعتری را نشان میدهد. سطوح کنتراست بهتری دارد یعنی تصاویر با جزئیات بیشتر در بخشهای مختلف از سایهها تا بخشهای روشن تصویر نشان داده میشود. اما استفاده از HDR به محتوای نمایش داده شده در تلویزیون هم مربوط است. باید بدانید که علارقم پراهمیت بودن این قابلیت اما هنوز تمام محتواهای تولیدی مانند فیلم و سریالها و سایر برنامههای نمایشی بر اساس این قابلیت ساخته نمیشود. نکتهی مهم دیگر این است که هزینهی تلویزیونهای HDR زیاد است و اگر بودجهی بالایی ندارید، تلویزیونهای Full HD یک انتخاب عالی است.
۴. کیفیت صدا و بلندگوها
تلویزیونهای امروزی بخاطر باریک بودن که البته از لحاظ ظاهری یک مزیت محسوب میشود؛ اما باعث شده فضای کمی برای قرار گرفتن بلندگو داشته باشند. بنابراین کیفیت صدای بسیار بالا و واضحی نخواهید داشت. به همین دلیل بعضی از افراد در زمان خرید تلویزیون بلندگوهای جداگانه هم برای افزایش کیفیت صدای خروجی میخرند.
۵. تلویزیونهای هوشمند
تلویزیونهای هوشمند از جذابترین امکانات عصر حاضر است. این قابلیت را که تقریبا بیشتر تلویزیونهای جدید موجود در بازار دارند، باعث اتصال این دستگاه به اینترنت میشود. این قابلیت امکان دسترسی تلویزیون به محتواهای موجود در اینترنت مانند Netflix, YouTube و دیگر پلتفرمهای اینترنتی را فراهم میکند. همچنین به واسطهی مجهز بودن به بعضی از سیستمعاملها مانند اندروید امکان استفاده از نرمافزارهای مختلف هم وجود دارد. البته قبل از خرید تلویزیون هوشمند این دو نکته را باید در نظر داشت: ۱) لازمهی داشتن یک تجربهی عالیِ استفاده از این قابلیت، داشتن اینترنت پر سرعت است. ۲) قیمت بالای این تلویزیونها است.
۶. زاویهی دید
از دیگر نکاتی که در هنگام خرید تلویزیون باید به آن توجه کرد، زاویهی دید آن است. برای بررسی این موضوع باید آن را از اطراف، جهت بالا و پایین نگاه کرد و این نکتهها را در نظر گرفت:
- رنگهایی همچون خاکستری در بخشهایی از تصویر وقتی از بالا به آن نگاه میکنیم، مشکی به نظر میرسد.
- رنگها تازگی و شفافیت خود را از دست میدهند.
- تصویر وضوح خود را از دست میدهد و بیشتر سایه بهنظر میرسد.
اگر هرکدام از این نشانهها را مشاهده کردید باید به آن جهتی که این اتفاق افتاده، دقت کنید و در زمان قرار دادن تلویزیون در خانه، آن را در نظر بگیرید تا از زاویهی دید بهتری برخوردار شوید.
۷. درگاههای ارتباطی
هنگام خرید تلویزیون از بررسی درگاههای ارتباطی آن غافل نشوید. در بررسی پورتهای HDMI، تلویزیونهای ۴K معمولا پورت HDMI 2.0 دارند، بنابراین به بیشتر دستگاهها متصل میشوند. اما اگر از محتواهایی با رزولوشن ۸K و کنسولهای بازی با فریم ریت ۱۲۰Hz استفاده میکنید، نیاز به پورت HDMI 2.1 دارید.
پورتهای USB هم که از پرکاربردترینها هستند، برای متصل شدن به فلش مموری USB استفاده میشوند. با USB میتوانید فایلهای صوتی و تصویری ذخیره شده بر روی آن را در تلویزیون خود اجرا کنید. بهتر است که نمایشگر شما دارای حداقل دو درگاه USB باشد.
همچنین بیشتر تلویزیونهای امروزی دارای پورت اینترنت و Wifi داخلی هستند. اما با استفاده از پورت اینترنت و اتصال با کابل LAN به مودمهای اینترنت، تجربه بهتری در استفاده از سرویسهای آنلاین خواهید داشت.
۱۰مدل از پرفروشترین تلویزیونهای موجود در بازار
قبل از خرید تلویزیون، بهتر است که با چند مدل از پرفروشترین مدلهای تلویزیون در بازار ایران آشنا شوید.
۱. تلویزیون ال ای دی هوشمند ایکس ویژن مدل ۴۳XT745
این تلویزیون که از برند ایکس ویژن است، مجهز به سیستم عامل اندروید است. سایز آن ۴۳ اینچ و پنل نمایشگر از نوع LED IPS است که وضوح تصویر آن FULL HD است. دارای دو بلند گوی ۱۰ واتی است و مجهز به سیستم صوتی قدرتمند PureSound است. در نتیجه کیفیت صدای این تلویزیون فوقالعاده است. از دیگر امکانات این نمایشگر میتوان به وجود تیونر دیجیتال داخلی اشاره کرد، در نتیجه دیگر نیازی به خرید دستگاه گیرنده دیجیتال نیست.
۲. تلویزیون ال ای دی هوشمند جی پلاس مدل GTV-50LU722S
این نمایشگر ساخت شرکت جی پلاس است. سایز ۵۰ اینچ و وضوح تصویر آن ۴K است و قابلیت ARC- Audio Return Channel دارد. همچنین دارای سه درگاه HDMI و دو درگاه USB است. این تلویزیون مجهز به ویژگی ماشین زمان (Time Shift) و Live play back است که این امکان را به شما میدهد تا تصاویر را بر روی حافظه خارجی ضبط کنید و در زمانی دیگر آنها را تماشا کنید.از دیگر قابلیتهای این دستگاه میتوان به mirroring و Mobile TV On اشاره کرد.
۳. تلویزیون ال ای دی بست مدل ۴۰BN2070J
این نمایشگر ۴۰ اینچ است که با کیفیت تصویر Full HD به بازار عرضه شده است. از قابلیتهای این دستگاه میتوان به ضبط برنامه و ماشین زمان اشاره کرد. این نمایشگر مجهز به دو درگاه HDMI، یک پورت USB و بلندگوهایی با مجموع ۱۶ وات قدرت است. همچنین دارای گیرندهی دیجیتال DVBT2 است که میتواند تمام شبکههای HD و SD را پشتیبانی کند.
۴. تلویزیون ال ای دی بست مدل ۳۲BN2040J
تلویزیونی با ابعاد ۳۲ اینچ که اگر فضای بزرگی برای قرار دادن تلویزیون ندارید، قطعا این مدل مناسب شما است. برندی از گروه صنعتی انتخاب که کیفیت تصویر آن HD است. از ویژگیهای این نمایشگر میتوان به پنل مقاوم در برابر ضربه (IPS) اشاره کرد. همچنین دارای دو درگاه HDMI، یک درگاه USB و بلندگوهایی در مجموع ۱۵ وات است. از دیگر امکانات این دستگاه میتوان ماشین زمان، پنل با کیفیت +A، رنگ قاب دور پنل خاکستری و زاویهی دید خاکستری را نام برد.
۵. تلویزیون ال ای دی هوشمند جی پلاس مدل GTV-43LH612N
تلویزیون ال ای دی هوشمند جی پلاس ۴۳ اینچ با کیفیت تصویر Full HD است که تصاویری با وضوح و شفافیت بالا در اختیار کاربرانش قرار میدهد. زاویهی دید وسیعی دارد. از امکانات این دستگاه میتوان به دو درگاه USB و سه درگاه HDMI اشاره کرد. دو بلندگو با مجموع ۱۶ وات قدرت خروجی صدا دارد. از دیگر ویژگیهای این نمایشگر ماشین زمان، روشن کردن تلویزیون با گوشی (Mobile TV On) و نمایش صفحه موبایل بر روی تلویزیون (Mirroring) است.
۶. تلویزیون ال ای دی هوشمند اسنوا مدل SSD-50SA620U
تلویزیون ۵۰ اینچ هوشمند اسنوا که زاویهی دید وسیع ۱۷۸ درجه دارد، با کیفیت تصویر Ultra HD وضوح تصویر و شفافیت بسیار بالایی دارد. این نمایشگر با دو بلندگو در مجموع ۳۰ وات قدرت خروجی صدا دارد و سیستم صوتی این دستگاه دوکاناله است. همچنین دارای سه درگاه HDMI و دو درگاه USB است. این تلویزیون مجهز به سیستم اندروید است. نکته جالب درباره این تلویزیون این است که کنترل آن دارای دکمههای شبرنگی است که در تاریکی شب میتوان از آن استفاده کرد و اعداد شبکهها را به راحتی پیدا کرد.
۷. تلویزیون ال ای دی جی پلاس مدل GTV-50LH512N
تلویزیونی ۵۰ اینچ با رزولوشن Full HD که از برند جی پلاس است. این دستگاه قابلیت کاهش نویز تصویر دارد که در نتیجه تصویری با شفافیت بیشتر به شما ارائه میدهد. از امکانات این نمایشگر میتوان به سه درگاه HDMI، دو درگاه USB و بلندگوهایی با مجموع قدرت ۱۶ وات اشاره کرد. دارای گیرندهی دیجیتال DVBT2 است.
۸. تلویزیون ال ای دی هوشمند جی پلاس مدل GTV-58LU722S
تلویزیون ۵۸ اینچ جی پلاس دارای قابلیتهای ARC- Audio Return Channel ، ماشین زمان و Live Play Back است. دارای سه درگاه HDMI و دو درگاه USB است. همچنین دارای قابلیت Mirroring و Mobile TV On است که به شما این امکان را میدهد که تلویزیون را با گوشی موبایل خود روشن کنید و صفحهی آن را بر روی تلویزیون نمایش دهید. کیفیت تصویر این دستگاه ۴K است و پنل با کیفیت +A دارد. این نمایشگر هوشمند مجهز به سیستم اندروید است و ۱۶گیگ حافظهی داخلی دارد.
۹. تلویزیون ال ای دی هوشمند ایکس ویژن مدل ۵۰XKU575
این تلویزیون در ابعاد ۵۰ اینچ دارای کیفیت تصویر Ultra HD است که قابلیت HDR دارد. مجهز به سیستم عامل اندروید است. دارای دو درگاه HDMI و دو درگاه USB و گیرندهی دیجیتال DVB-T2 است. قدرت خروجی صدا در این مدل ۲۰وات است. مجهز به سیستم صوتی بسیار قوی به نام دالبی دیجیتال است که با خرید سینمای خانگی در کنار این تلویزیون، از این کیفیت صدای عالی بهرهمند میشوید.
۱۰. تلویزیون ال ای دی هوشمند دوو مدل DSL-43K5750
تلویزیونی ۴۳ اینچ ،تولید برند دوو و دارای کیفیت تصویر Full HD و زاویهی دید وسیع ۱۷۸ درجه است. پنل این نمایشگر مقاوم در برابر ضربه (IPS)، دارای قابلیت ضبط برنامه (PVR) و ماشین زمان است. ظرفیت حافظهی داخلی آن ۸گیگ است. توان هر بلندگو در این دستگاه ۱۰ وات و مجهز به سیستم عامل اندروید و دارای سه درگاه HDMI و دو درگاه USB است. همچنین کیفیت پنل این تلویزیون +A است.
در پایان
خرید تلویزیون در بازار امروز کار سختی است و ما در این مقاله سعی کردیم نکتههایی برای انتخاب بهتر به شما بگوییم. اگر میخواهید تلویزیونی بخرید که بتوانید چندین سال از آن استفاده کنید لازم است که تحقیق کنید تا بتوانید از میان تنوع بسیار بالای این روزها در بازار، یک انتخاب درست براساس نیاز خود داشته باشید.
منبع: techradar