نماد سایت خرید خوب

راهنمای کامل خانه تکانی سریع و آسان برای عید

خانه تکانی اصولی

با نزدیک شدن به فصل بهار و آماده شدن برای عید نوروز، خانه تکانی از مهم‌ترین کارهایی است که خانواده‌های ایرانی در پایان سال انجام می‌دهند. احتمالا شما هم موافقید که نظافت تمام خانه کار آسانی نیست؛ باید زمان کافی به آن اختصاص داد. بهتر است قبل از شروع لیستی از تمام کارهایی که برای گردگیری باید انجام شوند، تهیه کنید.

مشخص کنید کدام قسمت‌ها نیاز به شست‌وشوی بیشتری دارد، کدام فرش، پرده یا ملافه باید شسته یا تعویض شود و یا برای تمیز کردن کدام بخش از خانه نیاز به یار کمکی دارید. با این برنامه کمی از پیچیدگی تمام کار کم می‌شود. اگر هنوز نظافت خانه را شروع نکردید و برایتان سوال شده که «خانه تکانی را چگونه شروع کنیم؟» با خرید خوب همراه شوید تا با هم قدم به قدم کار را پیش ببریم.


۳ نکته مهم برای خانه تکانی سریع و آسان

حقیقتا گاهی حتی فکر کردن به خانه تکانی تمام خانه هم به نظر ترسناک است؛ چه در یک خانه بزرگ زندگی کنید یا در یک آپارتمان نقلی. چرا که خانه تکانی شب عید شامل تمام قسمت‌های خانه می‌شود؛ حتی قسمت‌هایی که شاید در طول سال هرگز سراغ تمیز کردن آن نمی‌روید اما برای سال جدید ناخواسته آن قسمت هم مهم می‌شود. از این رو توصیه می‌کنیم ترفندهای زیر را قبل از شروع در نظر بگیرید:

  1. قبل از شروع کار تمام لوازمی که برای خانه تکانی عید نیاز دارید مانند ابزار و مایع شست‌وشو را آماده کنید. با این ترفند زمان بیشتری ذخیره می‌کنید.
  2. آنقدر در ذهن خود به تمام خانه‌ای که باید تمیز شود، فکر نکنید. قدم به قدم پیش بروید. هر بار تمرکز خود را تنها روی یک اتاق بگذارید و به بخش‌های دیگر توجه نکنید.
  3. همانطور که قبلا گفتیم خانه تکانی برای عید نوروز کار زمان‌بری است. اگر شاغل هستید و وقت کافی ندارید، به خصوص اگر تنها هستید، از خانواده یا دوستان کمک بگیرید. اگرچه در پایان سال معمولا دیگران هم درگیر مشغله‌های خودشان هستند و برای کارهای شما زمان ندارند. از این رو می‌توانید از سرویس‌های خدمات نظافت منزل کمک بگیرید. شرکت‌هایی مانند «استادکار» و «پلاک» گزینه مناسبی برای استخدام نظافتچی‌های ماهر و کاربلد برای منزل هستند. بدون شک به کمک این سرویس‌ها تمیز کردن خانه در زمان کوتاه‌تری به پایان می‌رسد.

برای خانه تکانی به چه وسایلی نیاز داریم؟


خانه تکانی را از کجا شروع کنیم؟

وقتی لوازم ضروری برای خانه تکانی را آماده کردید، وقت آن رسیده که کار را شروع کنیم. همانطور که اشاره شد قدم به قدم پیش می‌رویم تا کار راحت‌تر به انتها برسد.

مرحله ۱: شست‌وشوی ظروف

شروع خانه تکانی سخت‌‌ترین بخش آن است. چرا که تصمیم‌گیری برای نقطه شروع کمی گیج‌کننده است. بنابراین با ساده‌ترین کار شروع کنید. اگر ظرف‌هایی برای شست‌وشو دارید، ابتدا به سراغ آن‌ها بروید. اتمام همین کار به ظاهر ساده و کوچک هم در میان انبوهی از کارهای نظافت یک برد محسوب می‌شود. اگر هم که تعداد ظرف‌ها زیاد است از ماشین ظرفشویی کمک بگیرید.

مرحله ۲: تخت خواب و ملافه‌ها

همین ابتدا به سراغ اتاق خواب بروید. ملافه‌ها، روتختی و روبالشی‌ها را جدا کنید و بشویید. اگر هم که بر روی آن‌ها لکه‌ای بود که شاید با ماشین لباسشویی به خوبی تمیز نشود، می‌توانید قبل از شست‌وشو با استفاده از موادی مانند جوش شیرین، لکه‌ها را پاک کنید. البته ما روش سنتی را پیشنهاد کردیم، اگر از طرفداران این مدل تمیز کننده‌ها نیستید از پاک‌کننده‌های موجود در بازار استفاده کنید. اگر تعداد ملافه و روبالشی‌های خانه‌تان زیاد است، احتمالا باید این مرحله را چندین بار تکرار کنید. حالا زمان تمیز کردن تشک و خوشخواب است. با جاروبرقی تمام سطح دو طرف تشک را جارو کنید تا گرد و غبار و ذرات ریز آشغال پاک شود. اگر هم که لکه‌ای دیدید از همان پاک کننده‌ها استفاده کنید.



مرحله ۳: اطراف خود را خلوت کنید

اگر می‌خواهید خانه تکانی با سرعت بهتری پیش برود، باید وسایلی که سر راه شما قرار گرفته و فعلا کاری با آن‌ها ندارید را جمع کنید. همه‌ی رخت‌ چرک‌ها را درون سبد لباسشویی بگذارید. یک کیسه زباله را در دسترس قرار دهید. چند جعبه یا کارتن خالی فراهم کنید برای لوازمی که سالم هستند اما کاربردی ندارند؛ آن‌ها را در زمانی دیگر به مراکز یا اشخاصی که نیاز دارند اهدا کنید.

مرحله ۴: پاک کردن سطوح مختلف

از یک جاروی بلند و دستمال مرطوب برای پاک کردن سطحیِ قسمت‌های مختلف خانه و از بین بردن گرد و غبار استفاده کنید. اگر کمی دقت کنید احتمالا در بعضی از کنج‌های سقف یا دیوارها تار عنکبوتی می‌بینید که با استفاده از جاروی بلند به راحتی تمیز می‌شود. در این مرحله از خانه تکانی به سراغ این بخش‌ها هم بروید:

مرحله ۵: در و پنجره‌ها

بعد از زدودن گرد و غبار از روی در و پنجره زمان آن رسیده که این قسمت‌ها با شوینده‌های مخصوص به بهترین شکل تمیز شوند. از یک دستمال نرم و شیشه پاک‌کن برای پنجره‌ها و سطوح شیشه‌ای استفاده کنید. اگر خیلی وقت است که پنجره‌ها را تمیز نکردید احتمالا باید در خانه تکانی عید نوروز، زمان بیشتری را برای این مرحله صرف کنید. درزها و قاب پنجره معمولا آلودگی بیشتری را در خود جای می‌دهند، به این بخش‌ها هم توجه کنید.

مرحله ۶: فرش و قالیچه

در قدم اول فرش و قالیچه‌ها را جاروبرقی کنید. اما اگر فرش شما با یک جارو زدن ساده تمیز نشد، باید از شوینده‌هایی مانند پودر یا شامپو فرش استفاده کنید و دست به کار شوید. البته می‌توانید در وقت خود صرفه‌جویی کنید و فرش‌ها را به قالیشویی سپرده و خودتان را راحت کنید. اگر هم از روفرشی استفاده می‌کنید، بهتر است آن‌ها را با ماشین لباسشویی یا دستی با مایع شوینده بشویید.



مرحله ۷: مبل، میز و صندلی‌ها

روی مبل و صندلی‌ها، پرده‌ها، زیر مبل و میزها همگی باید در قدم اول با جاروبرقی از گرد و غبار پاک شوند. بعضی از مدل‌های جاروبرقی و جاروشارژی سَری‌های مختلف برای پاک کردن دارند. به کمک بعضی از آن‌ها می‌توان تمام گوشه‌ها و درزهای مبل را از ذرات ریز آشغال تمیز کرد. اگر هم که مبل‌هایتان پر از لکه بود و آلودگی‌های کهنه باعث کدر شدن آن‌ها شده، یا خودتان با مواد شوینده آن را بشویید یا از سرویس‌های آنلاینی مانند «آچاره» یا «خدمت از ما» کمک بگیرید. این مراکز خدمات نظافتی گوناگونی را برای خانه تکانی و کارهای منزل ارائه می‌کنند. شست‌وشوی مبل، پرده و تعمیر لوازم منزل نمونه‌ای از فعالیت آن‌هاست. برای تمیز شدن بهتر مبل‌ها می‌توانید از بخارشوی هم استفاده کنید.

مرحله ۸: حمام و سرویس بهداشتی

حمام و سرویس بهداشتی از بخش‌هایی است که معمولا از تمیز کردن آن فراری هستیم. اما خب برای تکمیل خانه تکانی باید خودتان را برای نظافت این بخش آماده کنید. حمام و سرویس نیاز به پاک‌سازی عمیقی دارد. باید از مایع‌های شوینده‌ی مخصوص و سفیده کننده‌ها برای از بین بردن تمام آلودگی‌ها و لکه‌های قسمت‌های مختلف استفاده کرد. سپس به سراغ کاشی‌های کف، دیواره‌ها و دریچه تهویه بروید. با شیشه پاک‌کن آینه را هم به خوبی تمیز کنید. یک سَری هم به قفسه شامپو و صابون، مسواک، خمیر دندان و سایر شوینده‌های بدن خود بیندازید. قفسه را تمیز کنید و محصولات تاریخ گذشته را هم دور بیندازید.

مرحله ۹: آشپزخانه

خانه تکانی آشپزخانه هم بخش مهمی از کار است. چون ساعت‌های زیادی مشغول پخت و پز در آن‌جا هستید طبیعی است که آلودگی و چربی‌ بسیاری هم در آن دیده شود. پس به زمان بیشتری هم برای نظافت نیاز دارد. برای پاک کردن بعضی از لوازم آشپزخانه از روش‌های زیر پیروی کنید:

مایکروویو: برای پاک‌سازی داخل مایکروویو می‌توانید از یک کاسه آب و سرکه استفاده کنید. بعد از چند دقیقه کاسه را خارج و سطح داخلی و بیرونی دستگاه را با پارچه تمیز کنید.

اجاق گاز: با مایع چربی‌زدا و لکه‌بر، لکه‌های روغنی و غذایی روی اجاق را به خوبی پاک کنید. سپس با یک پارچه و مایع ظرفشویی تمام سطح اجاق را تمیز کنید تا هیچ لکه‌ای باقی نماند.

ماشین ظرفشویی و لباسشویی: سطح داخلی این دستگاه‌ها به دلیل بودن در معرض رطوبت محل مناسبی برای تجمع باکتری‌هاست. بعد از اتمام شست‌وشوی لباس و ظروف، آن‌ها را خارج کنید و مقداری سرکه درون محفظه مخصوص ماده شوینده دستگاه بریزید. ماشین را بر روی شست‌وشوی معمولی تنظیم و آن را روشن کنید تا بعد از چند دقیقه از هر آلودگی پاک شود.

سینک ظرفشویی: برای پاک کردن سینک از پاک کننده چند منظوره استفاده کنید. جوش شیرین و سرکه هم برای از بین بردن لکه‌ها و تمیز کردن لوله سینک ظرفشویی موثر است.

یخچال و فریزر: برای داخل این دستگاه هم می‌توانید از پاک کننده‌های چند منظوره استفاده کنید. دور انداختن مواد غذایی تاریخ گذشته هم برای یخچال و فریزر ضروری است.

کار نظافت هیچ آشپزخانه‌ای تنها با این چند دستگاه تمام نمی‌شود. احتمالا لوازم برقی دیگری هم دارید که باید با مواد شوینده یا دستمال مرطوب تمیز شوند. پس این مرحله هنوز ادامه دارد. چراغ و لامپ‌های آشپزخانه را هم فراموش نکنید.

مرحله ۱۰: کانتر و کابینت‌ها

بعد از پاک کردن لوازم آشپزخانه نوبت به پاک کردن داخل کابینت و قفسه‌ها، میز، کانتر و تمامی سطوح آشپزخانه می‌رسد. برای این کار از پاک کننده‌های سطوح، شیشه پاک‌کن و دستمال مرطوب استفاده کنید. اگر زمان و مهم‌تر از آن، حوصله دارید کابینت و قفسه‌ها را خالی کنید تا داخل آن‌ها را بتوانید کامل از هر گرد و غباری پاک کنید. در آخر کف آشپزخانه را با تی و مایع شوینده تمیز کنید. خب تا این‌جا خانه تکانی آشپزخانه تا حد زیادی کامل شد.

مرحله ۱۱: کف زمین

کف خانه باید جزو آخرین بخش‌هایی باشد که در خانه تکانی تمیز می‌کنید. گذاشتن این مرحله در ابتدای کار تنها زحمت شما را بیشتر می‌کند. چون بدون شک در تمام مراحل نظافت منزل، کف قسمتی است که مدام کثیف می‌شود. در این مرحله ابتدا با جاروبرقی یا جارو دستی گرد و غبار و آشغال‌های کوچک را از روی زمین پاک کنید. سپس با تی و مایع شوینده تمام کف خانه را به خوبی بشویید. دقت کنید اگر کف خانه با کف‌پوش‌هایی پوشانده شده که در تماس با آب آسیب می‌بینند بهتر است از بخارشوی یا از یک تی با رویه‌ی مخصوص برای پاک‌سازی این کف‌پوش‌ها استفاده کنید. در این قسمت ۳ مدل تی زمین‌شوی را به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای شست‌وشوی آسان‌تر می‌توانید به راحتی با یک کلیک به صورت اینترنتی خریداری کنید و برای نظافت منزل خود استفاده کنید.


۱. طی زمین شوی مهسان مدل ۷۲۰

جنس سری این تی حوله‌ای و جنس دسته پلاستیک بوده که برای آب کشی، جمع کردن و خشک کردن آب و گردگیری کف زمین می‌توان استفاده کرد. این محصول با کیفیت که در ابعاد ۱۱۱*۷.۵*۱۷.۵ سانتی‌متر تولید شده، فضای کمی را در منزل اشغال می‌کند. حجم محفظه آب ۴۰۰ میلی‌لیتر که قابل جدا شدن بوده و امکان پاشش آب ۱۲۰ درجه را دارد.

مشاهده قیمت و خرید


۲. زمین شوی چرخشی مهسان مدل ۱۴۰۰

این محصول با سری از جنس طنابی و نخ میکرو فایبر برای آب‌کشی، گردگیری کف و جمع کردن آب مناسب است. سری تی چرخشی و قابل تعویض بوده و قدرت پاک کنندگی بالایی دارد. ظرفیت مخزن ۱۵ لیتر که از جنس پلی اتیلن بوده، طول دسته ۱۲۷ سانتی‌متر قابل تنظیم، وزن ۳۰۰ گرم و عرض آبگیر ۲۰ سانتی‌متر است.

مشاهده قیمت و خرید


۳. طی زمین شوی هوم جوی مدل H4

این محصول از برند هوم جی کیفیت ساخت مطلوبی داشته و رضایت بالایی را در میان مشتریان خود کسب کرده‌است. جنس سری حوله‌ای و میکروفیبر که قدرت پاک کنندگی بالایی داشته و قابل تعویض است. دسته‌ای به طول ۱۲۷ سانتی‌متر که قابلیت تنظیم ارتفاع دارد. این محصول برای آب کشی، جمع کردن آب، پاک کردن شیشه و گردگیری کف مناسب است. این تی با وزن ۸۰۰ گرم و دسته‌‌ای از جنس فلز آبکاری شده به فروش می‌رسد.

مشاهده قیمت و خرید


مرحله ۱۲: اتمام کار و انجام کارهای متفرقه

در این مرحله لباس و پارچه‌های باقیمانده که نیاز به شست‌وشو دارند را بشویید. زباله‌های جمع شده درون سطل زباله را به بیرون از خانه منتقل کنید و سطل زباله را با مایع بشویید. قفسه‌های باقیمانده مانند قفسه کفش‌ها را خالی و آن را با پارچه مرطوب پاک کنید. کفش‌هایی که نیاز به تمیز شدن و شست‌وشو دارند را با واکس یا در صورت امکان با ماشین لباسشویی بشویید. کفش‌های زمستانه را جمع کنید و در کمد قرار دهید. اگر اهل نگهداری گل و گیاه هستید، گلدان‌ها را تمیز یا در صورت نیاز تعویض کنید.


راه حل جایگزین: سفارش خدمات نظافت در محل

اگر شما جزو کسانی هستید که یا کارمند هستند یا به دلیل مشغله کاری وقت کافی برای خانه تکانی ندارید می‌توانید از سرویس‌های حال حاضر استفاده کنید و با هزینه کردن، در وقت و نیروی خود صرفه‌جویی کنید. اکنون سرویس‌دهنده‌های زیادی وجود دارند که خدمات نظافت منزل را انجام می‌دهند و خیلی از این سرویس‌دهنده‌ها، در روزهای قبل از عید تخفیف خوبی برای سرویس‌های خانه‌تکانی در نظر می‌گیرند. خرید خوب موارد زیر را به شما پیشنهاد می‌دهد.

سرویس نظافت منزل آچاره

سرویس نظافت منزل استادکار

سرویس خانه تکانی عید همو سرویز

سرویس نظافت خدمت از ما

سرویس نظافت منزل اسپارد

سرویس نظافت منزل پین ورک

سرویس نظافت منزل پلاک

سرویس نظافت منزل سنجاق

حتما سرویس‌دهنده‌های دیگری نیز در بازار حضور دارند، اما پیشنهاد ما از موارد بالا، پلاک و آچاره هستند که سرویس قابل قبولی ارائه می‌دهند. اگر شما هم از این سرویس‌دهنده استفاده کرده‌اید تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.


جمع‌بندی

برای مشاهده و چاپ «چک‌لیست خانه تکانی عید نوروز» روی تصویر بالا کلیک کنید

 

خانه تکانی هیچ قاعده و قانون نوشته شده‌ای ندارد که حتما باید بر اساس آن کارها را انجام دهید. حتی می‌توانید برای سبک‌تر شدن این فرآیند، کارها را تقسیم‌بندی کنید و در طی چند روز به کمک نکاتی که در این مقاله گفته شد، نظافت خانه را کامل کنید. همچنین می‌توانید چک لیست بالا را با فرمت PDF دانلود و پرینت کنید و طبق آن پیش بروید تا کاری را فراموش نکنید.

۵/۵ - (۴ امتیاز)
خروج از نسخه موبایل