کرونا و راههای پیشگیری از آن؛ خرید اینترنتی چطور از ما در مقابل کرونا محافظت میکند؟

کرونا چیست؟
بیماری کرونا ویروس (که با نام COVID-19 هم شناخته میشود) یک بیماری ویروسی همهگیر است که قبلا در انسانها دیده نشده بود. اولین بار در ۳۱ ماه دسامبر ۲۰۱۹ دولت چین به سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارش داد چندین مورد ابتلا به یک بیماری غیرعادی با علائمی شبیه به سینه پهلو یا ذات الریه (با نام علمی پنومونی: pneumonia) در ووهان (Wuhan) چین دیده شده است که سلامت جسم انسان را شدیدا به خطر میاندازد.
کرونا از کجا آمد؟
۱ ژانویه ۲۰۲۰ بود که چین گزارش داد جمعیت ۴۰ نفرهای از مبتلایان را شناسایی کرده که از کارکنان بازارهای عمده فروشی غذاهای دریایی ووهان بودهاند و به این علت این بازار را تعطیل کرد. ۵ ژانویه دولت چین از شباهت این بیماری به سارس خبر داد. سارس بیماری مهلکی بود که در سال ۲۰۰۲-۲۰۰۳ باعث مرگ ۷۷۰ نفر در دنیا شد. ۷ ژانویه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد ویروس جدید از خانواده کرونا ویروس است و آن را ۲۰۱۹-nCoV نامید. باید اشاره کنیم سارس، مرس و سرماخوردگی معمولی هم از همین خانواده هستند.
انتقال این ویروس از طریق تماس مستقیم با فرد مبتلا و همچنین دست زدن به سطوح آلوده به قطرات تنفسی او، صورت میگیرد. ۱۱ ژانویه و با گذشتن حدودا ۱۲ روز از گزارش اولیه بود که یک مرد ۶۱ ساله چینی در بیمارستانی در چین درگذشت که تحقیقات نشان داد جزو خریداران غذا از همان بازار مواد غذایی دریایی در ووهان بوده و ۹ ژانویه به علت علائمی شبیه به آنفولانزا به بیمارستان مراجعه کرده بود.
۱۳ ژانویه تایلند و ۱۶ ژانویه ژاپن اعلام کردند که افرادی در این کشورها به بیماری با علائم مشابه کرونا مبتلا شده اند و به این صورت کرونا از چین خارج و به دیگر کشورهای دنیا سرایت کرد.

علائم کرونا
این ویروس در کمترین حالت شبیه به یک سرماخوردگی ساده است و در برخی موارد علائمی شبیه به آنفولانزا دارد و در موارد شدیدتر باعث بروز علائمی شبیه به ذاتالریه در انسان میشود. از علائم اصلی کرونا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نشانههای سرماخوردگی عادی
- تب بالا
- سرفه شدید
- تنگی نفس
- مشکلات حاد تنفسی

همچنین بیمار ممکن است سرفههای چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد. کروناویروس نه تنها دستگاه تنفسی، بلکه ارگانهای حیاتی دیگر بدن مثل کلیه و کبد را نیز درگیر میکند. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است.

چطور از مبتلا شدن به این ویروس جلوگیری کنیم؟
هرچند واکسنی برای جلوگیری از آلودگی به کرونا وجود ندارد، اما شما میتوانید با انجام یک سری کارها ریسک ابتلا به کرونا را در خود کاهش دهید. سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد میدهد:
- دستهای خود را با آب و صابون بشویید یا در صورت نبود آب و صابون، از محلول شستوشوی دست بر پایه الکل (۷۰%) استفاده کنید.
- هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را با جلوی آرنجتان بگیرید یا از دستمالکاغذی استفاده کنید و سپس آنرا داخل سطل زباله بیندازید. (از کف دستتان برای جلوگیری از سرفه و عطسه استفاده نکنید)
- در صورتی که از تمیز بودن دستتان اطمینان ندارید هرگز آن را به دهان، بینی و چشم خود نزنید.
- از نزدیک شدن به هر فردی که علائم بیماری دارد جدا خودداری کنید.
- در صورتی که علائم بیماری دارید جدا از به اشتراک گذاشتن وسایلی مانند ظروف، لیوان، وسایل خواب و لوازمی شبیه به این موارد با دیگر افراد خانواده خودداری کنید.
- سطوحی که اکثرا آن را لمس میکنید را دائما پاک و ضدعفونی کنید.
- در صورتی که علائم بیماری دارید در خانه بمانید، به کار و مدرسه نروید و در مکانهای عمومی حاضر نشوید. (حتی اگر علائم بیماری ندارید نیز این مورد را تا پایان همهگیری کرونا جدی بگیرید!)
دستهایتان را با آب و صابون بشویید سطوح مختلف را تمیز و ضدعفونی کنید از افراد فاصله بگیرید دائما علائم خود مثل درجه تب را بررسی کنید اگر مریض شدید در خانه بمانید اگر بیمار شدید از ماسک استفاده کنید هنگام عطسه و سرفه از دستمال کاغذی استفاده کنید سعی کنید از حیوانات دوری کنید وسایل شخصیتان را به اشتراک نگذارید
راه درمان COVID-19 چیست؟
هنوز درمان قطعی به عنوان واکسن برای این بیماری که از بد ماجرا از حالت اپیدمی (همهگیری) به پاندمی (همهگیری جهانی) تبدیل شده، وجود ندارد. هرچند کشورهای زیادی در تلاش هستند تا به راه حل نهایی درمان کرونا برسند اما تا زمان نگارش این مقاله هنوز هیچ درمان قطعی برای کرونا بهوجود نیامده است. سازمان جهانی بهداشت چین را نزدیکترین کشور به ساخت واکسن میداند، البته آمریکا نیز در این زمینه تلاشهایی کرده که ممکن است به زودی شاهد خبرهای خوبی در این زمینه باشیم، تا آن زمان بهترین راه این است که در معرض ویروس قرار نگیرید تا دچار این بیماری نشوید. باید گفت که به طور میانگین ۲% از مبتلایان به کرونا در جهان، به کام مرگ کشیده شدهاند. با راههای جلوگیری از ابتلا به کرونا که در بالا گفتیم سعی کنید جزو آن ۲% نباشید.

کرونا در ایران
۳۰ بهمن امسال بود که بعد از درز اخبار مبتنی بر ورود کرونا به ایران، خبرگزاریها اطلاع دادند که دو نفر در قم بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند. تا چند روز بعد در سکوت خبری، ایران آمار دقیقی از تعداد مبتلایان یا فوتشدگان کرونا منتشر نکرد تا اینکه حریرچی معاون وزیر بهداشت خبر ابتلای خود به کرونا را در قالب ویدیویی در شبکه اجتماعیاش منتشر کرد.
۶ اسفند اولین آمار رسمی در ایران تکاندهنده بود. ۹۵ نفر مبتلا و ۱۵ کشته بر اثر کرونا ترس را وارد جامعه ایران کرد. آمار هر روز از طریق کانالهای خبری و شبکههای اجتماعی منتشر میشد تا اینکه در ۲۰ اسفند تقریبا ایران و ایتالیا جزو رکورد داران مبتلایان به کرونا ویروس جدید شدند. بحران در ایران به اینجا رسید تا در ۲۰ اسفند خبری منتشر شد که فقط در ۲۴ ساعت ۵۴ نفر در ایران بر اثر کرونا فوت شده اند.
بحران ماسک و دستکش و مایع ضدعفونی کننده دست
پس از اعلام وضعیت بحرانی کرونا در ایران، تقاضا برای ماسک و دستکش و مایع ضدعفونیکننده بر پایه الکل در ایران بالا رفت و قابل پیشبینی بود که شاهد افزایش قیمت در این اقلام باشیم. کم کم این اجناس در بازار نایاب شدند و تقاضا به سمت فروشگاههای اینترنتی رفت. از جمله بزرگترین و معروفترین فروشگاه اینترنتی ایران دیجیکالا بود که خیلی سریع با تقاضای بالا، موجودی ماسک و دستکش و مایع ضدعفونیکننده در آن به پایان رسید.
سازمان غذا و دارو اجازه فروش ماسک و مواد ضدعفونی را برای همه کسبوکارها (از جمله داروخانهها و فروشگاههای اینترنتی) ممنوع اعلام کرد و توزیع آنها را محدود به هیات امنای صرفهجویی ارزی وابسته به وزارت بهداشت دانست. در این زمینه بخشنامهای نیز به داروخانهها ارسال شد.

متاسفانه کرونا در ایران وضعیت خطرناکی را ایجاد کرده است. تا جایی که در ۲۷ اسفند ایرنا اعلام کرد که ۱۶۱۶۹ نفر در ایران مبتلا به کرونا شده اند و از این تعداد ۹۸۸ نفر فوت کردهاند. استانهای تهران، البرز، آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، مازندران و یزد بیشترین آمار مبتلایان جدید را از آن خود کردهاند.

محدودیت تردد و سفر در ایران به علت اپیدمی COVID-19
رئیس ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان تهران خبر داد: دستورات فنی و نحوه جدید اداره پایتخت از طریق استانداری تهران اعلام میشود. همچنین در چند شهر پذیرش مسافر برای سفرهای نوروزی از طریق سازمان گردشگری ممنوع اعلام شد و در مبادی ورودی و خروجی چند شهر ایران غربالگری مراجعین انجام میشود و از ورود افراد غیربومی جلوگیری میشود.
این همهگیری جهانی چه زمانی به پایان میرسد؟
هیچ زمان قطعی برای پایان ویروس کرونا بیان نشده و از شروع ماجرا در ایران یعنی ۲۹ بهمن تا به امروز، امکان پیشبینی دقیق پایان زنجیره ابتلا به کرونا در ایران وجود ندارد. کارشناسان و وزارت بهداشت ایران و سازمان جهانی بهداشت شدیدا توصیه کردهاند که بهترین راه حل موجود برای قطع زنجیره انتقال کرونا، قرنطینه خانگیست. این به این معنیست که به هیچ وجه نباید از منزل خارج شوید، مگر برای موارد ضروری که آن هم باید با ضوابط خاصی باشد که در ادامه بیان میکنیم.

توصیههای بهداشتی در مقابله با COVID-19
در زمان کرونا باید خودمان را قرنطینه کنیم و فقط یکی از افراد خانواده که فرد بالغ و سالمی است میتواند در موارد ضروری با شرایط خاصی از منزل برای تهیه اقلام خارج شود.
نکاتی که باید برای ورود و خروج از منزل رعایت کنیم
- بعد از ورود به خانه بدون دست زدن به هیچ چیز و بدون برخورد یا نشستن در جایی، مستقیما به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید. (درب دستشویی را از قبل باز بگذارید، در صورت باز نبودن درب، با دستمال کاغذی درب را باز کنید و سریعا دستمال را در سطل آشغال در بسته بیندازید و بعد از پایان کار، دستگیره دستشویی را ضدعفونی کنید.
- تلفن همراه، دسته کلید، سوئیچ اتومبیل، کیف پول و دیگر وسایل همراه خود را ابتدا با دستمال مرطوب آغشته به الکل ۷۰ درصد به طور کامل ضدعفونی کرده و روی دستمال کاغذی خشک دیگری بگذارید. (در صورت استفاده از قاب محافظ، قاب محافظ را خارج کرده و هردوی گوشی و قاب محافظ را به طور کامل ضدعفونی کنید).
- لباسهای بیرون خود را دربیاورید و در مکانی به دور از لباسهای منزل و دیگر وسایل خانه آویزان کنید.
- مجدد به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید.
- در این مرحله میتوانید لباس منزل خود را بپوشید. اکنون محیط خانه شما امن است و به شرط دست نزدن به صورتتان، میتوانید از گوشی همراه خود استفاده کنید.
- دست خود را قبل، در حین و بعد از تهیه غذا، قبل از خوردن غذا و بعد از استفاده از توالت بشویید. فراموش نکنید تحت هیچ شرایطی و در هیچ ساعت روز و در هیچ مکانی به صورت خود (چشم، بینی و دهان) دست نزنید.
- تمام سطوح پرتماس خانه و محل کار را هر روز با اسپری تمیزکننده بشویید. (از جمله: پیشخوان، رومیزی، میز کار، وسایل حمام و توالت، تلفنها، کیبورد، تبلت و میز کنار تخت، دستگیرههای درها).

موارد زیر را هنگام خروج از منزل کنترل کنید
- آیا لزومی دارد از خانه خارج شوم؟
- آیا محلول الکلی ۷۰ درصد با خود برداشتهام؟
- آیا با خود دستکش به همراه دارم؟
- آیا ماسک در صورت ضرورت به همراه دارم؟
- در صورت داشتن نشانههای تب و سرفه ازخانه خارج نشوید.
- در صورت داشتن نشانههای تب و سرفه و ضرورت خروج از خانه حتماً ماسک بزنید.
- چندین عدد دستمال کاغذی تمیز و تا شده داشته باشید.

موارد زیر را هنگام استفاده از آسانسور به یاد داشته باشید
- هرگز دکمه آسانسور را با انگشتان و دست خود لمس نکنید.
- دکمههای آسانسور آپارتمان را روزی چند بار با الکل ۷۰ درصد یا بالاتر و یا هیپوکلریت ۵ درصد (یک لیوان وایتکس و ۹ لیوان آب) ضد عفونی کنید و دکمههای آسانسور را مستقیماً لمس نکنید.
- سعی کنید در آسانسور فاصله یک متر را با دیگر افراد رعایت کنید.
- اگر طبقههای پایینتر هستید که به نظرتان میتوانید بدون آسانسور تردد کنید، از آسانسور استفاده نکنید.
- اگر محلول ضدعفونی نداشتید میتوانید یک بسته دستمال کاغذی در کنار پنل دکمهها بچسبانید و در کنار آن بر روی کاغذ بنویسید که برای فشاردادن دکمههای آسانسور از دستمال کاغذی استفاده کنید.
- یک سطل زباله درپوش دار نیز در داخل آسانسور بگذارید که پس از استفاده از دستمال کاغذی، آن را به درون سطل بیندازید.
- یک نفر مسئول باشد که هر روز وجود دستمال کاغذی را کنترل و تخلیه سطل زباله را داوطلبانه به عهده بگیرد.

هنگام استفاده از خودرو شخصی این موارد را رعایت کنید
- تا جای ممکن از دستکش استفاده کرده و پس از پیادهشدن دستکش را طوری از دستتان خارج کنید که هیچ جای بدنتان با قسمت رویی دستکش که در تماس با بیرون بوده، تماس پیدا نکند.
- هنگام سوارشدن به اتومبیل دستگیزهها، فرمان، دنده، آینه جلو و ترمز دستی را با الکل ۷۰ درصد یا بالاتر و یا هیپوکلریت ۵ درصد (یک لیوان وایتکس و ۹ لیوان آب) ضدعفونی کنید.
- از عدم آلوده بودن محل گذاشتن کیف پول، گوشی و عینک خود اطمینان پیدا کنید.
- سوئیچ خودرو خود را پس از حضور درخانه با الکل ۷۰ درصد ضد عفونی کنید.

نکاتی که در تاکسی و اتوبوسهای داخل شهری باید رعایت کنیم
- تا حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید.
- در صورت داشتن تب و سرفه مطلقا از وسائط حمل و نقل عمومی استفاده نکنید.
- در ساعتهای پر تردد از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید.
- تا حد امکان از دستکش لاتکس استفاده کنید.
- هرگز صورت خود و بخصوص چشمها و بینی را لمس نکنید.
- فاصله یک متری خود را با شهروندان دیگر حتما رعایت نمایید.
- از تماس دست خود با سطوح پرتماس خودداری کنید.
- در صورت عطسه و سرفه از ماسک و دستمال کاغذی استفاده نمایید. در صورت نبود دستمال کاغذی از جلوی آرنجتان استفاده کنید.
- اگر علائم بیماری دارید حتما از ماسک استفاده کنید.

نکاتی که هنگام حضور در مراکز خرید و فروشگاهها باید رعایت کنیم
- تا جایی که امکان دارد خرید حضوری را لغو کنید و از خرید اینترنتی استفاده کنید.
- هنگام خرید حضوری تا پایان خرید دستکش خود را در دست داشته باشید و بلافاصله پس از خارجشدن از فروشگاه در یک پوشش پلاستیکی انداخته و مجددا استفاده نکنید.
- در صورت داشتن تب و سرفه حتما از ماسک استفاده کنید.
- از بردن کودکان به مراکز خرید جدا خودداری کنید.
- از خرید بستنی و مواد غذایی باز برای کودکان خود در مراکز خرید، پرهیز کنید.
- در اولین فرصت ممکن بعد از اتمام خرید، دست خود را حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
- از دست زدن به پله برقی در فروشگاهها خودداری کنید.
- در صورت استفاده از آسانسور در مراکز خرید برای فشار دادن دکمههای آسانسور از دستمال کاغذی استفاده کنید و سپس بدون تماس دست خود با قسمت آلوده دستمال، آن را به سطل آشغال بیندازید.
- استفاده از وسایل بازی تعبیه شده برای کودکان را تا پایان همهگیری کرونا به عقب بیندازید.
- برای پرداخت وجه، از دریافتکننده وجه بخواهید اجازه دهد خودتان کارت را در دستگاه کارتخوان بکشید و ایشان نیز خودشان مبلغ و رمز کارت را وارد کنند.
- کارت عابر بانکی را که استفاده کردید در یک دستمال کاغذی بپیچید و سپس در جیبتان بگذارید تا در اولین فرصت آن را ضدعفونی کرده و سپس در کیفتان قرار دهید.
- هرگز به مکانهای فروش حیوانات زنده مراجعه نکنید.
ضدعفونی کردن میوهها و سبزیجات
- ابتدا دستهای خود را به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. سینک ظرفشویی را هم بشویید.
- ابتدا از آب روان برای شستن میوهها و سبزیها استفاده کنید، هر جا که نیاز است از یک برس برای زدودن آلودگی از سطح میوهها کمک بگیرید.
- میوههای آسیبدیده یا ترک برداشته را دور بیندازید.
- سه قطره مایع ظرفشویی را در یک لیتر آب (۴ لیوان آب) حل کنید و بگذارید میوه و سبزی برای سه دقیقه در آن خیس بخورد، سپس آبکشی کنید.
- در مرحله بعد از مواد ضدعفونیکننده آماده حاوی پرکلرین برای میوه و سبزی که دستورالعمل استفاده روی آنها موجود است استفاده کرده و سپس آبکشی کنید.
- ترجیحا از میوههایی که قابل پوستکندن هستند استفاده کنید. پس از ضدعفونی پوست را دور بیندازید.
نکاتی که در هنگام استفاده از عابر بانک باید رعایت کنیم
- سعی کنید جابجاییهای پولی و یا خرید را با همراهبانک نصب شده بر روی گوشی خودتان انجام دهید.
- اگر با قصد برداشتن پول از عابربانک از منزل خارج شدید حتما با خودتان حداقل یک عدد دستکش یکبار مصرف داشته باشید.
- هنگام رسیدن به دستگاه عابربانک به هیچ چیز دست نزنید. ابتدا در یکی از دستان دستکش یکبار مصرف را بپوشید و با دست دیگر کارت عابربانک را آماده سازید.
- کارت را با دقت و بدون تماس دست با دستگاه وارد محل کارت خوان دستگاه نمایید و با دست دستکشدار اقدام به استفاده از پنل دکمههای دستگاه جهت ورود رمز و مبلغ مدنظر نمایید.
- پس از خارج شدن کارت از دستگاه با دست بدون دستکش کارت را در جیب بگذارید و با دست دستکشدار پول را داخل کیف بگذارید. از تماس مستقیم با اسکناس خودداری کنید.
- در نهایت دستکش را طوری از دستتان خارج کنید که هیچجای بدنتان با قسمت رویی دستکش که در تماس با دستگاه قرار گرفته است، برخورد نکند.
- بلافاصله دستکش را در اولین سطل زباله نزدیک خودتان بیندازید.
- از هر دستکش یکبار مصرف فقط یکبار استفاده نمایید.
- در صورتیکه برای استفاده از دستگاه عابر بانک دستکش همراهتان نبود، حتما دقت کنید و یک دستمال کاغذی به دور انگشتان بپیچید طوریکه انگشتان شما با پنل دکمههای دستگاه تماس پیدا نکند و سپس دستمال کاغذی را در اولین سطل زباله بیندازید.
- در طول استفاده از دستگاه و بعد از آن به هیچ وجه صورت خودتان را لمس نکنید.

نکاتی که در مراجعه به پمپ بنزین باید رعایت کنیم
- تا حد امکان دفعات بنزین، گاز و یا گازوئیل زدن خود را کاهش دهید.
- در هر بار مراجعه به پمپ بنزینها و یا ایستگاه های سی ان جی، سعی کنید حداکثر باک خودرو را پر کنید تا دفعات کمتری مجبور به مراجعه به ایستگاه سوخترسانی باشید.
- حتما با خودتان حداقل یک عدد دستکش یکبار مصرف به همراه ببرید.
- هنگام رسیدن به محل سوختگیری با هوشیاری کامل عمل کنید و به هیچ چیز دست نزنید. ابتدا در یکی از دستان دستکش یک بار مصرف را بپوشید و با دست دیگر کارت سوخت را در محل کارت دستگاه قرار دهید.
- کارت را با دقت و بدون تماس دست با دستگاه، وارد محل کارتخوان دستگاه نمایید و با دست دستکشدار اقدام به استفاده از پنل دکمههای دستگاه کنید.
- از تماس مستقیم با دسته نازل در جایگاه سوخت خودداری کنید. با دست دستکشدار دسته نازل را بردارید و اقدام به سوختگیری کنید.
- پس از اتمام سوختگیری، با دست بدون دستکش کارت سوخت را از دستگاه بردارید و در جیب بگذارید.
- تا حد امکان کارت را به اپراتور پمپ بنزین ندهید و سعی کنید خودتان شخصا کارت را به دستگاه اخذ وجه سوخت بکشید. سپس از اپراتور بخواهید که رمز شما را وارد کند و یا خودتان با دست دستکش دار رمز کارت خودتان را وارد کنید.
- در نهایت دستکش را طوری از دستتان خارج کنید که هیچ جای بدنتان با قسمت رویی دستکش که در تماس با دستگاه و یا نازل قرار گرفته است تماس پیدا نکند.
- بلافاصله دستکش را در اولین سطل زباله نزدیک خودتان بیندازید و یادتان باشد از هر دستکش یکبار مصرف فقط یک بار استفاده شود.
- در صورت نیاز به سوختگیری و همراه نبودن دستکش، حتما دقت کنید و یک دستمال کاغذی به دور انگشتان خود بپیچید طوری که انگشتان شما با پنل دکمههای دستگاه تماس پیدا نکند، سپس دستمال کاغذی را بلافاصله در اولین سطل زباله بیندازید.
- اگر دستکش همراهتان نبود حتما دقت کنید برای برداشتن نازل سوخت گیری نیز از یک دستمال کاغذی استفاده نمایید.
- در طول حضور در پمپ بنزین و بعد از آن به هیچ وجه صورت خودتان را لمس نکنید.
- در اولین فرصت ممکن بعد از اتمام سوختگیری دست خود را حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.

بهبودیافتگان تا کی ناقل کروناویروس باقی میمانند؟
بیمارانی که پس از بهبودی مرخص میشوند، همچنان ناقل ویروس هستند و بین یک هفته تا ۱۰ روز بعد از بهبودی و حتی از بین رفتن علائم خاص این بیماری، احتمال انتقال و سرایت این ویروس جدید به دیگران وجود دارد. تا یک هفته بعد از بهبودی امکان انتقال کروناویروس از فرد بهبود یافته به افراد سالم وجود دارد و توصیه میکنیم که حتما در یک اتاق مانده و ارتباط با دیگر اعضای خانواده را محدود کنید. حتی بعد از رفع علائم بالینی ابتلا به کووید ۲۰۱۹ ممکن است که فرد بهبودیافته ناقل ویروس بوده و زمینه ابتلای دیگر افراد را فراهم کند پس توصیه ما ادامه قرنطینه حداقل به مدت یک هفته تا ۱۰ روز پس از ترخیص است.

کرونا در چه شرایطی خطر آسیب جدی و فوت دارد؟
بیماری کرونا در بیش از ۸۰ درصد موارد بیماری خفیف تنفسی مانند سرماخوردگی ایجاد میکند. با این وجود گروه های زیر برای ابتلا به بیماری پرخطر هستند:
- افراد بالای ۶۰ سال
- زنان باردار
- افراد با بیماریهای تنفسی مزمن (آسم، مصرف مزمن سیگار)
- افراد مبتلا به دیابت (قند خون بالا) به خصوص افرادی که بیماری در آنها کنترل مناسبی نشده است.
- افراد مبتلا به بیماری نارسایی مزمن کبد (سیروز)
- افراد با بیماری مزمن کلیوی (به خصوص افرادی که دیالیز میشوند.)
- افراد با نقص ایمنی: کسانی که شیمیدرمانی میشوند، کسانی پیوند دریافت کردهاند، کسانی که مصرف مزمن کورتون داشتهاند.
- افرادی که چاقی مفرط دارند.
- افراد مبتلا به بیماریهای نقص ایمنی (بیماری اماس، لوپوس و …)
نکته مهم: با این وجود در این افراد نیز بیماری در غالب موارد بهبود مییابد.
خود ارزیابی کرونا؛ آیا من کرونا دارم؟
اگر تا کنون دچار این بیماری نشدید اما علائم خفیفی دارید، یا سلامتیتان برایتان مهم است، سایت نظام نوین اطلاعات پژوهشهای ایران (نوپا) و سایت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ۳ سامانه معتبر طراحی کردهاند با یک پرسش و پاسخ ساده میتوانید مطمئن شوید که نیاز به پزشک رفتن دارید یا خیر. امیدواریم تست خودارزیابی شما منفی باشد و با خیال راحت به قرنطینه خانگیتان ادامه دهید. برای شروع از دکمههای زیر استفاده کنید.
سامانه وزارت بهداشت برای غربالگری مبتلایان کرونا
وزارت بهداشت هم با راهاندازی سامانهای اقدام به غربالگری مبتالایان به کرونا کرده است. با ورود به این سامانه و تکمیل پرسشهای موجود، چنانچه شما مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شوید، پیگیری مراقبت شما از طریق واحدهای بهداشتی و درمانی تحت مجموعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران انجام خواهد شد.

خرید اینترنتی چطور مارا در مقابل Corona (Covid-19) محافظت میکند؟
در این مقاله تا اینجا از وضعیت خطرناک کرونا در ایران گفتیم و متوجه شدیم که تنها راه پیشگیری از ابتلا در معرض ویروس قرار نگرفتن است. یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود از خانه خارج شویم، خرید کردن است. خرید اینترنتی به عنوان یک گزینه روی میز در کنار خرید سنتی، چندین سال است که با وجود فروشگاههای اینترنتی به فرهنگ عمومی تبدیل شده، با این حال عدهای همچنان لذت خرید را در دیدن اجناس از نزدیک و سپس انتخاب کردن آن میدانند.
اما در وضع فعلی که روزانه چند صد نفر جدید به این بیماری مبتلا میشوند خرید حضوری از یک لذت به یک ریسک بزرگ تبدیل شده که مستقیما جان ما را تهدید میکند. بهترین راه این روزها خرید اینترنتی و بعد ضد عفونی کردن اجناس خریداری شده است. این تقریبا کمخطرترین راه خرید در دوران کروناست. در ادامه خواهیم گفت چطور خریدهای خود را ضدعفونی کنید تا ریسک ابتلا را در خود به صفر برسانید.
از خریدهای روزمره تا خریدهای هفتگی و ماهانه و شاید سالانه را میتوان از دیجیکالا، بزرگترین و کاملترین فروشگاه اینترنتی کشور انجام داد. همانطور که حتما میدانید دیجیکالا دارای سیستم ارسال اکسپرس و اختصاصیست و در طول روزهایی که کرونا گریبانگیر مردم ایران است در حال خدمترسانیست و کاملترین گزینه برای خریدهای تازه (مثل مواد غذایی و اقلام سوپرمارکتی) و غیرتازه (مثل لوازم خانه و گوشی و پوشاک) است.
اطلاعات موجود در این مقاله فقط جنبه آموزشی و افزایش آگاهی دارند و نباید به عنوان توصیههای پزشکی در نظر گرفته شوند. در صورتی که هر سوالی در مورد بیماری یا شرایط پزشکی خاصی دارید، حتما با پزشک مربوط یا متخصص در این مورد صحبت کنید.
خرید خوب