نماد سایت خرید خوب

کرونا و راه‌های پیش‌گیری از آن؛ خرید اینترنتی چطور از ما در مقابل کرونا محافظت می‌کند؟

ویروس کرونا COVID-19 و راه های پیشگیری و تشخیص علائم کرونا

کرونا چیست؟

بیماری کرونا ویروس (که با نام COVID-19 هم شناخته می‌شود) یک بیماری ویروسی همه‌گیر است که قبلا در انسان‌ها دیده نشده بود. اولین بار در ۳۱ ماه دسامبر ۲۰۱۹ دولت چین به سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارش داد چندین مورد ابتلا به یک بیماری غیرعادی با علائمی شبیه به سینه پهلو یا ذات الریه (با نام علمی پنومونی: pneumonia) در ووهان (Wuhan) چین دیده شده است که سلامت جسم انسان را شدیدا به خطر می‌اندازد.

کرونا از کجا آمد؟

۱ ژانویه ۲۰۲۰ بود که چین گزارش داد جمعیت ۴۰ نفره‌ای از مبتلایان را شناسایی کرده که از کارکنان بازارهای عمده فروشی غذاهای دریایی ووهان بوده‌اند و به این علت این بازار را تعطیل کرد. ۵ ژانویه دولت چین از شباهت این بیماری به سارس خبر داد. سارس بیماری مهلکی بود که در سال ۲۰۰۲-۲۰۰۳ باعث مرگ ۷۷۰ نفر در دنیا شد. ۷ ژانویه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد ویروس جدید از خانواده کرونا ویروس است و آن را ۲۰۱۹-nCoV نامید. باید اشاره کنیم سارس، مرس و سرماخوردگی معمولی هم از همین خانواده هستند.

انتقال این ویروس از طریق تماس مستقیم با فرد مبتلا و همچنین دست زدن به سطوح آلوده به قطرات تنفسی او، صورت می‌گیرد. ۱۱ ژانویه و با گذشتن حدودا ۱۲ روز از گزارش اولیه بود که یک مرد ۶۱ ساله چینی در بیمارستانی در چین درگذشت که تحقیقات نشان داد جزو خریداران غذا از همان بازار مواد غذایی دریایی در ووهان بوده و ۹ ژانویه به علت علائمی شبیه به آنفولانزا به بیمارستان مراجعه کرده بود.

۱۳ ژانویه تایلند و ۱۶ ژانویه ژاپن اعلام کردند که افرادی در این کشورها به بیماری با علائم مشابه کرونا مبتلا شده اند و به این صورت کرونا از چین خارج و به دیگر کشورهای دنیا سرایت کرد.

نقشه جغرافیایی پراکندگی کروناویروس؛ کشورهایی که کرونا در آن وجود دارد پر رنگ شده‌اند. (۲۷ اسفند ۹۸)

علائم کرونا

این ویروس در کمترین حالت شبیه به یک سرماخوردگی ساده است و در برخی موارد علائمی شبیه به آنفولانزا دارد و در موارد شدیدتر باعث بروز علائمی شبیه به ذات‌الریه در انسان می‌شود. از علائم اصلی کرونا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه و سرفه از موارد بهداشتی بسیار مهم در زمان همه‌گیری کروناست.

همچنین بیمار ممکن است سرفه‌های چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد. کروناویروس نه تنها دستگاه تنفسی، بلکه ارگان‌های حیاتی دیگر بدن مثل کلیه و کبد را نیز درگیر می‌کند. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است.

سامانه اطلاع‌رسانی ویروس کرونا (COVID-19) دانشگاه جان هاپکینز – در این سامانه به صورت لحظه‌ای می‌توان موارد ابتلا، موارد فوت شده و موارد بهبودیافته ویروس کرونا را روی نقشه بر اساس کشور مشاهده کرد. برای دیدن روی تصویر کلیک کنید

چطور از مبتلا شدن به این ویروس جلوگیری کنیم؟

هرچند واکسنی برای جلوگیری از آلودگی به کرونا وجود ندارد، اما شما می‌توانید با انجام یک سری کارها ریسک ابتلا به کرونا را در خود کاهش دهید. سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد می‌دهد:

راه درمان COVID-19 چیست؟

هنوز درمان قطعی به عنوان واکسن برای این بیماری که از بد ماجرا از حالت اپیدمی (همه‌گیری) به پاندمی (همه‌گیری جهانی) تبدیل شده، وجود ندارد. هرچند کشورهای زیادی در تلاش هستند تا به راه حل نهایی درمان کرونا برسند اما تا زمان نگارش این مقاله هنوز هیچ درمان قطعی برای کرونا به‌وجود نیامده است. سازمان جهانی بهداشت چین را نزدیک‌ترین کشور به ساخت واکسن می‌داند، البته آمریکا نیز در این زمینه تلاش‌هایی کرده که ممکن است به زودی شاهد خبرهای خوبی در این زمینه باشیم، تا آن زمان بهترین راه این است که در معرض ویروس قرار نگیرید تا دچار این بیماری نشوید. باید گفت که به طور میانگین ۲% از مبتلایان به کرونا در جهان، به کام مرگ کشیده شده‌اند. با راه‌های جلوگیری از ابتلا به کرونا که در بالا گفتیم سعی کنید جزو آن ۲% نباشید.

راهنمای شست‌وشوی صحیح دست‌ها

کرونا در ایران

۳۰ بهمن امسال بود که بعد از درز اخبار مبتنی بر ورود کرونا به ایران، خبرگزاری‌ها اطلاع دادند که دو نفر در قم بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند. تا چند روز بعد در سکوت خبری، ایران آمار دقیقی از تعداد مبتلایان یا فوت‌شدگان کرونا منتشر نکرد تا اینکه حریرچی معاون وزیر بهداشت خبر ابتلای خود به کرونا را در قالب ویدیویی در شبکه اجتماعی‌اش منتشر کرد.

۶ اسفند اولین آمار رسمی در ایران تکان‌دهنده بود. ۹۵ نفر مبتلا و ۱۵ کشته بر اثر کرونا ترس را وارد جامعه ایران کرد. آمار هر روز از طریق کانال‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شد تا اینکه در ۲۰ اسفند تقریبا ایران و ایتالیا جزو رکورد داران مبتلایان به کرونا ویروس جدید شدند. بحران در ایران به اینجا رسید تا در ۲۰ اسفند خبری منتشر شد که فقط در ۲۴ ساعت ۵۴ نفر در ایران بر اثر کرونا فوت شده اند.

بحران ماسک و دست‌کش و مایع ضدعفونی کننده دست

پس از اعلام وضعیت بحرانی کرونا در ایران، تقاضا برای ماسک و دست‌کش و مایع ضدعفونی‌کننده بر پایه الکل در ایران بالا رفت و قابل پیش‌بینی بود که شاهد افزایش قیمت در این اقلام باشیم. کم کم این اجناس در بازار نایاب شدند و تقاضا به سمت فروشگاه‌های اینترنتی رفت. از جمله بزرگ‌ترین و معروف‌ترین فروشگاه اینترنتی ایران دیجیکالا بود که خیلی سریع با تقاضای بالا، موجودی ماسک و دست‌کش و مایع ضدعفونی‌کننده در آن به پایان رسید.

نمونه ماسک تنفسی که خیلی زود در دیجیکالا ناموجود شد (تصویر از دیجیکالا)

سازمان غذا و دارو اجازه فروش ماسک و مواد ضدعفونی را برای همه کسب‌وکارها (از جمله داروخانه‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی) ممنوع اعلام کرد و توزیع آنها را محدود به هیات امنای صرفه‌جویی ارزی وابسته به وزارت بهداشت دانست. در این زمینه بخشنامه‌ای نیز به داروخانه‌ها ارسال شد.

خرید و فروش ماسک توسط داروخانه‌ها ممنوع شد؛ بخشنامه سازمان غذا و دارو درباره منع فروش ماسک

متاسفانه کرونا در ایران وضعیت خطرناکی را ایجاد کرده است. تا جایی که در ۲۷ اسفند ایرنا اعلام کرد که ۱۶۱۶۹ نفر در ایران مبتلا به کرونا شده اند و از این تعداد ۹۸۸ نفر فوت کرده‌اند. استان‌های تهران، البرز، آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، مازندران و یزد بیشترین آمار مبتلایان جدید را از آن خود کرده‌اند.

آمار رسمی مبتلایان به کرونا در ایران تا تاریخ ۲۷ اسفند ۹۸ – منبع: خبرگزاری ایرنا

محدودیت تردد و سفر در ایران به علت اپیدمی COVID-19

رئیس ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان تهران خبر داد: دستورات فنی و نحوه جدید اداره پایتخت از طریق استانداری تهران اعلام می‌شود. همچنین در چند شهر پذیرش مسافر برای سفرهای نوروزی از طریق سازمان گردشگری ممنوع اعلام شد و در مبادی ورودی و خروجی چند شهر ایران غربالگری مراجعین انجام می‌شود و از ورود افراد غیربومی جلوگیری می‌شود.

این همه‌گیری جهانی چه زمانی به پایان می‌رسد؟

هیچ زمان قطعی برای پایان ویروس کرونا بیان نشده و از شروع ماجرا در ایران یعنی ۲۹ بهمن تا به امروز، امکان پیش‌بینی دقیق پایان زنجیره ابتلا به کرونا در ایران وجود ندارد. کارشناسان و وزارت بهداشت ایران و سازمان جهانی بهداشت شدیدا توصیه کرده‌اند که بهترین راه حل موجود برای قطع زنجیره انتقال کرونا، قرنطینه خانگیست. این به این معنی‌ست که به هیچ وجه نباید از منزل خارج شوید، مگر برای موارد ضروری که آن هم باید با ضوابط خاصی باشد که در ادامه بیان می‌کنیم.

کمپین پیش‌گیری از کرونا که از شبکه‌های اجتماعی شروع شد

توصیه‌های بهداشتی در مقابله با COVID-19

در زمان کرونا باید خودمان را قرنطینه کنیم و فقط یکی از افراد خانواده که فرد بالغ و سالمی است می‌تواند در موارد ضروری با شرایط خاصی از منزل برای تهیه اقلام خارج شود.

نکاتی که باید برای ورود و خروج از منزل رعایت کنیم

دست‌های خود را دائما با مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل (۷۰%) پاک کنید.

موارد زیر را هنگام خروج از منزل کنترل کنید

کمپین «در خانه می‌مانیم» – عکس از برنا قاسمی / ایسنا

موارد زیر را هنگام استفاده از آسانسور به یاد داشته باشید

تا پایان همه‌گیری ویروس کرونا هرگز دکمه آسانسور را با انگشتان و دست خود لمس نکنید.

هنگام استفاده از خودرو شخصی این موارد را رعایت کنید

نکاتی که در تاکسی و اتوبوس‌های داخل شهری باید رعایت کنیم

ضدعفونی روزانه خطوط مترو و اتوبوسرانی / عکس از خبرگزاری دانشجو

نکاتی که هنگام حضور در مراکز خرید و فروشگاه‌ها باید رعایت کنیم


ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات


نکاتی که در هنگام استفاده از عابر بانک باید رعایت کنیم

رعایت موارد بهداشتی هنگام استفاده از عابربانک بسیار مهم است

نکاتی که در مراجعه به پمپ بنزین باید رعایت کنیم

پمپ بنزین یکی از مراکز اصلی انتقال ویروس کروناست. هنگام مراجعه به پمپ بنزین بیشترین احتیاط لازم را انجام دهید و موارد بهداشتی را خیلی جدی بگیرید – عکس از علی شیربند / خبرگزاری میزان

بهبودیافتگان تا کی ناقل کروناویروس‌ باقی می‌مانند؟

بیمارانی که پس از بهبودی مرخص می‌شوند، همچنان ناقل ویروس هستند و بین یک هفته تا ۱۰ روز بعد از بهبودی و حتی از بین رفتن علائم خاص این بیماری، احتمال انتقال و سرایت این ویروس جدید به دیگران وجود دارد. تا یک هفته بعد از بهبودی امکان انتقال کروناویروس از فرد بهبود یافته به افراد سالم وجود دارد و توصیه می‌کنیم که حتما در یک اتاق مانده و ارتباط با دیگر اعضای خانواده را محدود کنید. حتی بعد از رفع علائم بالینی ابتلا به کووید ۲۰۱۹ ممکن است که فرد بهبودیافته ناقل ویروس بوده و زمینه ابتلای دیگر افراد را فراهم کند پس توصیه ما ادامه قرنطینه حداقل به مدت یک هفته تا ۱۰ روز پس از ترخیص است.

برای حفظ سلامتی‌تان و قطع زنجیره انتقال کرونا، در خانه بمانید – عکس از محمدرضا دهداری / ایسنا

کرونا در چه شرایطی خطر آسیب جدی و فوت دارد؟

بیماری کرونا در بیش از ۸۰ درصد موارد بیماری خفیف تنفسی مانند سرماخوردگی ایجاد می‌کند. با این وجود گروه های زیر برای ابتلا به بیماری پرخطر هستند:

نکته مهم: با‌ این وجود در این افراد نیز بیماری در غالب موارد بهبود می‌یابد.

خود ارزیابی کرونا؛ آیا من کرونا دارم؟

اگر تا کنون دچار این بیماری نشدید اما علائم خفیفی دارید، یا سلامتی‌تان برای‌تان مهم است، سایت نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران (نوپا) و سایت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ۳ سامانه معتبر طراحی کرده‌اند با یک پرسش و پاسخ ساده می‌توانید مطمئن شوید که نیاز به پزشک رفتن دارید یا خیر. امیدواریم تست خودارزیابی شما منفی باشد و با خیال راحت به قرنطینه خانگی‌تان ادامه دهید. برای شروع از دکمه‌های زیر استفاده کنید.


سامانه وزارت بهداشت برای غربالگری مبتلایان کرونا

وزارت بهداشت هم با راه‌اندازی سامانه‌ای اقدام به غربالگری مبتالایان به کرونا کرده است. با ورود به این سامانه و تکمیل پرسش‌های موجود، چنانچه شما مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شوید، پیگیری مراقبت شما از طریق واحدهای بهداشتی و درمانی تحت مجموعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران انجام خواهد شد.

برای تکمیل پرسش‌نامه غربالگری وزارت بهداشت، روی دکمه زیر کلیک کنید

خرید اینترنتی چطور مارا در مقابل Corona (Covid-19) محافظت می‌کند؟

در این مقاله تا اینجا از وضعیت خطرناک کرونا در ایران گفتیم و متوجه شدیم که تنها راه پیشگیری از ابتلا در معرض ویروس قرار نگرفتن است. یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود از خانه خارج شویم، خرید کردن است. خرید اینترنتی به عنوان یک گزینه روی میز در کنار خرید سنتی، چندین سال است که با وجود فروشگاه‌های اینترنتی به فرهنگ عمومی تبدیل شده، با این حال عده‌ای همچنان لذت خرید را در دیدن اجناس از نزدیک و سپس انتخاب کردن آن می‌دانند.

اما در وضع فعلی که روزانه چند صد نفر جدید به این بیماری مبتلا می‌شوند خرید حضوری از یک لذت به یک ریسک بزرگ تبدیل شده که مستقیما جان ما را تهدید می‌کند. بهترین راه این روزها خرید اینترنتی و بعد ضد عفونی کردن اجناس خریداری شده است. این تقریبا کم‌خطرترین راه خرید در دوران کروناست. در ادامه خواهیم گفت چطور خریدهای خود را ضدعفونی کنید تا ریسک ابتلا را در خود به صفر برسانید.

از خریدهای روزمره تا خریدهای هفتگی و ماهانه و شاید سالانه را می‌توان از دیجیکالا، بزرگ‌ترین و کامل‌ترین فروشگاه اینترنتی کشور انجام داد. همانطور که حتما می‌دانید دیجیکالا دارای سیستم ارسال اکسپرس و اختصاصی‌ست و در طول روزهایی که کرونا گریبان‌گیر مردم ایران است در حال خدمت‌رسانی‌ست و کامل‌ترین گزینه برای خریدهای تازه (مثل مواد غذایی و اقلام سوپرمارکتی) و غیرتازه (مثل لوازم خانه و گوشی و پوشاک) است.


اطلاعات موجود در این مقاله فقط جنبه آموزشی و افزایش آگاهی دارند و نباید به عنوان توصیه‌های پزشکی در نظر گرفته شوند. در صورتی که هر سوالی در مورد بیماری یا شرایط پزشکی خاصی دارید، حتما با پزشک مربوط یا متخصص در این مورد صحبت کنید.

خرید خوب
۵/۵ - (۲ امتیاز)
خروج از نسخه موبایل